Een volle schouwburg tijdens nieuwjaarsvoorstelling Rijswijk

Een volle schouwburg tijdens nieuwjaarsvoorstelling Rijswijk

Woensdagavond werd de Rijswijkse Schouwburg vrijwel volledig gevuld met Rijswijkers die naar de nieuwjaarsvoorstelling kwamen kijken. Een paar uur voor aanvang van de voorstelling konden de laatste kaartjes nog gratis besteld worden via de website van de Schouwburg.

Optredens van Rijswijkse talenten
Precies om 19:30 ging het licht uit en begon de kersverse burgemeester Huri Sahin met haar toespraak. Trias, Centrum voor de Kunsten startte daarna met een muzikale opening. Kinderen op een xylofoon werden begeleid door een heus orkest. Na het eerste optreden werd een ode gebracht aan componist Beethoven. Alles werd uit de kast gehaald. Van een koor, tot een rapper, tot saxofonisten die van de vijfde symfonie overgingen in Careless Whisper van George Michael.

Ballet en theater
De optredens werden door elkaar opgevoerd. Na Trias kwamen de danseressen van Balletstudio Marijke de Roo (voorheen bekend als de balletstudio van Karin den Os) die verschillende dansstijlen lieten zien bestemd voor alle leeftijdscategorieën die in de zaal aanwezig waren. Gedurende de avond zagen we de supertalenten van het Rijswijks Jeugdtheater (RJT) ook voorbij komen met onder andere een lied uit de musical Wizard of Oz die op 18 en 19 februari wordt opgevoerd in de Rijswijkse Schouwburg. De zaal was compleet stil toen de jonge zangeres begon te zingen. Dat belooft wat voor de voorstelling in februari. De avond werd voor het RJT afgesloten met een scene uit de Addams Family. ook deze voorstelling is dit jaar te zien in de Schouwburg. Deze voorstelling is op 15 en 16 april te zien.

Reacties nieuwjaarsvoorstelling zijn lovend
Na afloop van de voorstelling werd er een receptie gehouden in de foyer van de Schouwburg. Onder het genot van een drankje kon iedereen elkaar een goed en gelukkig nieuwjaar wensen. Tijdens dit moment waren er vooral lovende woorden over de voorstelling. Een enkeling vond de muziek soms wat hard, maar er waren meerdere mensen die tegen de verslaggever van Rijswijk.tv vertelde dat dit de beste voorstelling ooit was die ze gezien hadden, vooral omdat de voorstellingen door elkaar gegeven werden.

Tijdens de receptie hield burgemeester Huri Sahin nog een toespraak voor het publiek.