[VIDEO] Marc Weterings verkiesbaar op derde plek voor waterschappen BBB

[VIDEO] Marc Weterings verkiesbaar op derde plek voor waterschappen BBB

Zaterdagochtend kwamen zo’n 150 mensen samen in de Schakelaar in Nijkerk. Al bij aankomst kleurde alles groen. Groen is de kleur van de BoerBurgerBeweging (BBB). In juni besloot deze partij mee te doen aan de waterschappen. Er kwam veel ondersteuning en zo werd vandaag bekend dat de BBB meedoet in alle waterschappen van het land.

Inzoomen op onze regio
In Zuid-Holland staat Nieske Dijkshoorn bovenaan de lijst. Op de derde plek staat Marc Weterings, ook bekend als fractievoorzitter van de politieke partij RijswijksBelang. Weterings wil zich in onze regio gaan inzetten voor de waterschappen.

Wat doet het waterschap?
Het waterschap houdt zich bezig met het zuiveren van afvalwater, het beheren van dijken en het reguleren van regenwater. Ook houden ze de kwaliteit van het zwemwater in de gaten.

Caroline van der Plas trots op resultaat
Tweede Kamerlid en gezicht van de BBB, Caroline van der Plas, liep trots rond in Nijkerk. De partij heeft een een paar maanden tijd veel mensen aan zich weten te binden. Mensen die zich vol willen inzetten voor de waterschappen, dat werd ook tijdens de presentatie van de lijsttrekkers op het podium wel duidelijk.

Regio Delfland
Onder de waterschappen van Delfland vallen de volgende gemeenten: Den Haag, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Midden Delfland, Westland, Lansingerland, Midden-Delfland, Schiedam, Maasluis, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Vlaardingen en Zoetermeer.

Verkiezingen in maart
Op woensdag 15 maart kan er gelijktijdig met de provinciale statenverkiezing worden gestemd voor de waterschappen.