Woej komt met buurtkoelkast tegen verspilling van voedsel

Woej komt met buurtkoelkast tegen verspilling van voedsel

Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper van Woej neemt op donderdag 2 februari een buurtkoelkast in gebruik. Heb je thuis in de koelkast iets over? Dan kan je de overgebleven artikelen in de buurtkoelkast zetten. Mocht je misschien zelf iets nodig hebben, dan kun je het ook gratis pakken. De buurtkoelkast is een ideale manier om eten te delen en samen met je buren voedselverspilling tegen te gaan.

Weggooien is zonde
De buurtkoelkast is een openbare koelkast die voor iedereen toegankelijk is. Heb je teveel gekookt of nog groenten en fruit liggen die je niet meer gebruikt? Ga je op vakantie en ligt de koelkast nog vol met eten? Gooi het niet weg, maar leg het in de koelkast en maak iemand anders blij. Dat geldt ook voor supermarkten en restaurants die producten over hebben.

Vanaf 2 februari
Iedereen is welkom bij de opening van de buurtkoelkast op donderdag 2 februari om 14:00 uur. De koelkast, dat is geschonken door Wooninvest, komt dan naast de receptie te staan. Op dat moment wordt er ook uitgelegd hoe het werkt. Mocht je dan wellicht al eten over hebben om in de koelkast te leggen, dan kan je dat meteen meenemen. Woej houdt de koelkast schoon en zorgt ervoor dat er geen oude restjes in blijven liggen.

De Groene Loper is maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur geopend. Tijdens deze openingstijden kan je gebruik maken van de koelkast.

Wijk- en dienstcentrum De Groene Loper
Van Royenstraat 2, 2273 VD Voorburg