[VIDEO] Landelijk startsein plastic verpakkingen scheiden op Octantschool Schatkaart

[VIDEO] Landelijk startsein plastic verpakkingen scheiden op Octantschool Schatkaart

Ruim 1000 scholen in Nederland gaan hun verpakkingsafval scheiden. Scholen kunnen sinds begin dit jaar kosteloos gebruik maken van het inzamelsysteem van Stichting Afvalfonds Verpakkingen. Op Octantschool Schatkaart in Pijnacker werd hiervoor op maandag 23 januari het landelijk startsein gegeven.

Leerzame en actieve ochtend
De leerlingen van Octantschool Schatkaart deden in de klas mee aan een interactieve afvalscheidingsquiz. In deze quiz leerden de kinderen welke verpakkingen er wel en niet bij het PD-afval thuishoren. De quiz is onderdeel van een toolkit die aangeboden wordt aan scholen om afvalscheiding te introduceren en goed te leren. In de toolkit zit ook een kleurplaat waarmee de leerlingen mee kunnen doen aan de wedstrijd. De winnaars van de kleurwedstrijd krijgen een skateboard gemaakt van gerecycled plastic uit de klas.