Burgemeester Huri Sahin gaat verhuizen naar Rijswijk

Burgemeester Huri Sahin gaat verhuizen naar Rijswijk

Burgemeester Huri Sahin verhuist binnenkort naar Rijswijk. Na iets meer dan een maand zoeken, heeft de burgemeester een woning gevonden. Begin februari betrekt ze een woning in de Muziekbuurt.

De wet
Volgens de wet moet een burgemeester woonachtig zijn in de gemeente waar diegene burgemeester is. Burgemeester Huri Sahin woont op dit moment nog in Zoetermeer. Wanneer een burgemeester nog niet in de gemeente woont op het moment van installatie, biedt de wet een periode van één jaar om naar die gemeente te verhuizen. Gelukkig heeft de ze snel een plekje voor zichzelf en haar gezin gevonden in Rijswijk. De gemeente Rijswijk kent geen ambtswoning voor de burgemeester. ‘’Ik ben blij dat ik voor mij en mijn gezin zo snel iets heb kunnen vinden. Als kersverse inwoner van Rijswijk kan ik de stad en de Rijswijkers nu nog beter leren kennen.” aldus burgemeester Huri Sahin.