Studenten mboRijnland Leidschendam aan de slag tijdens Berlin Fashion Week

Studenten mboRijnland Leidschendam aan de slag tijdens Berlin Fashion Week

Afgelopen week hebben eerste en tweedejaars studenten Retail van mboRijnland in Leidschendam de unieke kans gekregen om als onderdeel van een studiereis mee te werken aan de Berlin Fashion Week. Daarnaast  hebben ze samen met Duitse studenten een opdracht uitgewerkt voor de Nederlandse Ambassade in Berlijn.

Samenwerking met Duitse studenten
Het eerste onderdeel van de studietrip was een kennismaking met Duitse studenten van de OSZ Gastgewerbe Brillat-Savarin-Schule. Na een rondleiding door het schoolgebouw sloot de attaché van de Nederlandse ambassade in Berlijn aan. Ze stelde de studenten voor een uitdaging: organiseer een bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, inclusief diner op de ambassade. Met veel aandacht voor detail combineerden de studenten Duitse en Nederlandse invloeden in bijvoorbeeld het menu.

Berlijn ontdekken
Een studietrip naar een grote buitenlandse stad is niet compleet zonder de lokale cultuur te verkennen. Studenten stonden stil bij de geschiedenis van de stad bij markante monumenten als Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur. Daarnaast konden ze als Retail-studenten natuurlijk het immense Kaufhaus des Westens niet links laten liggen.

Meewerken aan de Berlin Fashion Week
Het hoogtepunt, en de hoofdreden van deze studiereis, was natuurlijk de 202030 – The Berlin Fashion Summit. Bij dit onderdeel van de Berlin Fashion Week lieten de studenten hun hospitality skills zien met taken als gastenontvangst en de algehele organisatie van het evenement. Op de laatste dag van het bezoek mochten ze zelf een fashionshow bijwonen. Gary Symor, docent bij mboRijnland en begeleider van de studiereis: “We kunnen nog zoveel vertellen op school, niets kan tippen aan the real deal.” Zijn collega Linda Teluij vult aan: “Naast de geweldige ervaringen die de studenten hier hebben opgedaan, heb ik ze ook allemaal zien groeien als mens. Deze studiereis zal ze nog lang bijblijven.” Ook de studenten zelf zijn laaiend enthousiast over de reis. Nadia, eerstejaars student: “We hebben genoten. De groep is veel hechter geworden na deze ervaring.” Medestudent Hadja is het daarmee eens: “Je komt in het buitenland niet weg met wat Nederlandse woorden tussendoor. Het is super leerzaam, maar tegelijk voelt het niet als school.”

Over mboRijnland
mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 12 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook Vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1800 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen.

Open Dag 2 februari
Wil je meer weten over studeren bij mboRijnland? Op donderdag 2 februari is er een Open Dag. Je kan tussen 16:00 en 21:00 uur langskomen bij de vestiging aan het Fluitpolderplein in Leidschendam, of bij één van de andere vestigingen van mboRijnland.

Kijk op de website van mboRijnland te zien op welke vestiging de studierichting van jouw keuze wordt aangeboden.