Woej gaat gratis helpen met invullen van belastingaangifte 2022

Woej gaat gratis helpen met invullen van belastingaangifte 2022

Het is weer tijd voor de jaarlijkse belastingaangifte. Niet iedereen vind het even makkelijk om belastingaangifte te doen. Woej wilt deze mensen uit de gemeente Leidschendam-Voorburg helpen.

Diverse locaties
In maart en april biedt Woej gratis hulp aan op diverse locaties binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg. Mocht je niet naar een van de locaties kunnen komen, dan probeert Woej je thuis te helpen. Samen met een deskundige Woej-vrijwilliger of sociaal werker wordt de aangifte digitaal ingevuld. Dit kan voor jou alleen zijn, maar ook voor jou en je partner samen.

Service
Aan de hulp bij het invullen van de belastingaangifte zitten wel een paar eisen. Je kunt alleen gebruik maken van de service die Woej biedt als je:

– In Leidschendam-Voorburg woont

– Geen eigen woning bezit

– Niet meer spaargeld hebt dan € 30.000,- per persoon

– Je bruto jaarinkomen niet hoger is dan € 23.000,- voor een alleenstaande en € 30.000,- voor een (echt)paar

– Geen ondernemer of zzp’er bent

– (Beiden) beschikt over een eigen DigiD-code.

Hulp bij aanvragen
Mocht je niet beschikken over een eigen DigiD-code, dan kan je hulp krijgen bij het aanvragen daarvan bij het Sociaal Service Punt op het inloopspreekuur. Dit is elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur in de Bibliotheek aan de Vliet, Fluitpolderplein 5 in Leidschendam en elke donderdag van 13:00 tot 15:00 uur in Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper in Voorburg. Heb je geen aanslagbrief gekregen, maar in 2022 wel hoge kosten gemaakt voor bijvoorbeeld vervoer bij ziekte, medicatie of het volgen van een dieet? Dan kan je in dat geval ook een afspraak maken met Woej maken. Hetzelfde geldt voor mensen die naast een AOW een kleine pensioen hebben.

Afspraak
Je kunt Woej bellen via 070- 205 47 50 voor een afspraak vanaf dinsdag 7 februari. Woej is vanaf dat moment bereikbaar op de dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur. De afspraken worden ingepland vanaf maandag 6 maart tot eind april op een van de Woej-locaties en op Duivenvoorde.