Grote brand in parkeergarage verwoest meerdere auto’s

Grote brand in parkeergarage verwoest meerdere auto’s

Zaterdagochtend heeft er een grote brand gewoed in een parkeergarage onder een sporthal aan Het Baken.

Flinke brand
De brand werd rond 06:15 ontdekt en hierop zijn brandweereenheden van kazernes Pijnacker-Nootdorp en Delft gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste brandweereenheden waren veel vlammen en rook te zien. Er werd opgeschaald naar ‘middelbrand’, omdat de bemanning van beide tankautospuiten werd ingezet.

Opgeschaald met veel hulpverleners
Niet veel later bleek dat er meer personeel en materieel benodigd was en werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Hiervoor werden brandweereenheden uit oinder andere Den Haag, De Lier, Rijswijk en Wateringen gealarmeerd. In de parkeergarage staan één of meerdere auto’s in brand. Er zijn ontploffingen gehoord.