Waarschuwingsschoten gelost op Damlaan na bedreiging

Waarschuwingsschoten gelost op Damlaan na bedreiging

Zondagochtend hebben agenten waarschuwingsschoten gelost op de Damlaan, nadat iemand met een vuurwapen zou zijn bedreigd in horecagelegenheid Flavour. Een 23-jarige man uit Den Haag is aangehouden.

Bedreiging
De politie laat weten dat zij rond zes uur een melding kregen dat iemand zou zijn bedreigd met een vuurwapen in een horecagelegenheid aan de Damlaan. Meerdere politie-eenheden gingen met kogelwerende vesten, honden en ballistische schilden naar de zaak.

Met getrokken pistolen werd een praatprocedure gestart, waarbij alle personen in het pand één voor één met aanwijzingen naar buiten zijn gepraat. Omdat één van deze personen de aanwijzingen niet correct opvolgde, voelden agenten zich genoodzaakt twee waarschuwingsschoten te lossen.

Aanhouding
De politie trof de man aan die de bedreiging zou hebben geuit. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder verhoor. Het gaat om een 23-jarige man uit Den Haag. Ook de andere personen zijn meegenomen naar het bureau voor het afleggen van verklaringen.

De Damlaan is enkele uren afgezet geweest voor onderzoek. Er wordt standaard onderzoek gedaan als agenten hun vuurwapen hebben gebruikt.

Ook is de horecagelegenheid doorzocht. Daar is het vermoedelijk gebruikte wapen aangetroffen. De politie laat weten dat het om een nepvuurwapen gaat.

Onderzoek gaat verder
De politie laat weten dat er verder wordt onderzocht wat er verder is gebeurd. Het is vooralsnog niet bekend wat de mensen nog in de zaak deden. De zaak sluit normaliter om middernacht.