Welzijn Rijswijk grote winnaar tijdens uitreiking Vrijwilligersprijzen

Welzijn Rijswijk grote winnaar tijdens uitreiking Vrijwilligersprijzen

Maandagavond werden de vrijwilligersprijzen uitgereikt in de Rijswijkse Schouwburg. Deze uitreiking wordt al vele jaren gedaan op initiatief van de gemeente Rijswijk.

Onder leiding van presentator Rob Veenman werden de genomineerden van de categorieën één voor één naar voren gehaald om te praten over het vrijwilligerswerk. Vervolgens werden er korte video’s vertoond die in de afgelopen maanden zijn gemaakt van alle genomineerden om te laten zien wat ze doen tijdens het uitvoeren van het vrijwilligerswerk.

Er waren drie categorieën waarin in de afgelopen maanden via de website van de gemeente Rijswijk kon worden gestemd en daar kwamen maandag dus drie winnaars uit. En we kunnen niet anders zeggen dan dat Welzijn Rijswijk de grote winnaar is van de avond.

Individueel boven de 25 jaar
In de categorie ‘Individueel boven de 25 jaar’ won Monique Bulsing van Welzijn Rijswijk. Haar reactie na het winnen van de prijs: “Ik ben superblij en dankbaar dat ik deze prijs heb mogen winnen. Ik vind het een hele grote waardering voor wat ik doe. En ik win hem vanavond, maar ik vind echt dat alle vrijwilligers eigenlijk gewonnen hebben.” De andere genomineerden waren Peter van Rijn van Villa Expert en Mariët Overduin van KWF.

Groepen
In de categorie ‘Groepen’ mocht de Maaltijd Bezorging van Welzijn Rijswijk de prijs in ontvangst nemen. Simon de Vries nam namens de hele groep de prijs in ontvangst: “Het betekent heel wat voor me om deze prijs te winnen. Ten eerste had ik het helemaal niet verwacht. Het geeft voldoening dat je wordt gewaardeerd. We doen het met veel plezier maar de erkenning daar zijn we blij mee.” Ook de junior leiding van Don Bosco en de Taalmaatjes van Bibliotheek Aan de Vliet waren genomineerd.

Onsje Welzijn voorkomt een Kilo Zorg
In deze laatste nieuwe categorie waren Joost Strootheim, Lief en Leed en de Schuldhulpmaatjes genomineerd. Stuk voor stuk vrijwilligers die zich allemaal keihard inzetten voor Rijswijk. Maar ook hier kon maar één winnaar zijn en dat werden de vrijwilligers van Lief en Leed. “Gerry Sablerone sprak namens de club: “Dit is zo mooi. Wij doen dit gewoon omdat we niet anders kunnen. We zijn gewoon goede buren en we proberen onze buurten zo leefbaar en lief mogelijk te maken en lief en leed met elkaar te delen. We hopen dat er nog veel meer straten mogen volgen in Rijswijk. Het is eervol werk want ook de mensen die eenzaam zijn neem je zo mee voor een bakkie koffie.”