Jongen aangehouden na dreigen met schietpartij op Rijswijkse school

Jongen aangehouden na dreigen met schietpartij op Rijswijkse school

Zaterdagavond 4 februari is in Wateringen een 18-jarige jongen aangehouden, nadat hij eerder diezelfde avond zou hebben gedreigd op zijn school in Rijswijk iedereen neer te schieten.

Afscheidsmail
Via de elektronische leeromgeving van de school werd zaterdagavond even na acht uur een mail rondgestuurd met als onderwerp ‘Mijn laatste brief, jullie gaan mee’. In de mail stond vermeld dat maandag iedereen op school zou worden neergeschoten, omdat hij zou zijn overweldigd door de druk van school en omdat hij zou worden gepest. Daarna zou hij zichzelf van het leven beroven. In de bijlage van de mail zat een foto van drie dozen van pistolen.

De mail kwam bij iedere leerling, ouder en leerkracht terecht. Direct is de politie ingeschakeld en heeft de schoolleiding de ouders op de hoogte gebracht van de situatie. Het is niet bekend om welke school het precies gaat.

Aanhouding
De politie schaalde groots op. Al snel wist de politie waar ze moesten zijn en kwamen meerdere eenheden, waaronder ook onderhandelaars en de hondengeleiders (met schilden) ter plaatse. Na het maken van een plan van aanpak hebben agenten middels een ‘schuldprocedure’ de woning in Wateringen betreden. Het is niet duidelijk of dit het woonadres betreft of dat de jongen hier toevallig aanwezig was.

De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na onderzoek van de politiek werd bekend dat er geen wapens zijn aangetroffen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de geuite dreigementen.

113
Denk je zelf over zelfdoding? Praten over gedachten aan zelfdoding kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.