Hoornbrug vanaf vandaag zes weken dicht voor grote onderhoudsbeurt

Hoornbrug vanaf vandaag zes weken dicht voor grote onderhoudsbeurt

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 17 maart zal de Hoornbrug zijn afgesloten voor weg- en tramverkeer. De afsluiting is nodig in verband met werkzaamheden, zo laat de provincie Zuid-Holland weten.

Groot onderhoud
Elke twaalf jaar voert de provincie onderhoud uit aan provinciale bruggen. Bij de Hoornbrug was dit voor het laatst gebeurd in 2010. Een onderhoudsbeurt was dus hoognodig.

Tijdens de onderhoudsbeurten vinden er verschillende werkzaamheden plaats. De vaste delen, zoals het beton, worden gerepareerd. Alle elektrotechnische systemen en een deel van de mechanische aandrijving van de brug worden vervangen. Alle stalen onderdelen zullen worden geschilderd. Het brugwachtershuis wordt opgeknapt en ook de waterafvoer wordt hersteld.

Schema
Maandag 16 januari begint de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden. De brug blijft dan gewoon open voor verkeer.

Maandag 6 februari tot en met vrijdag 17 maart vinden de daadwerkelijke werkzaamheden plaats. In deze zes weken is de brug voor al het verkeer gestremd.

Omleidingen
Voor het wegverkeer zullen omleidingen gelden. Dit omleidingsroute wordt aangegeven met borden. Voetgangers kunnen op sommige momenten gebruik maken van de brug. Wanneer de brug voor de werkzaamheden omhoog moet staan, vaart er een pontje in de directe omgeving van de brug. Dit wordt met borden aangegeven.

Het scheepvaartverkeer en de roeiverenigingen vinden in het scheepvaartbericht de stremmingen en doorvaartmogelijkheden, zo laat de provincie weten.

Het tramverkeer (lijnen 1 en 15) zijn eveneens gestremd. Bij de haltes van de tram staat informatie over de gewijzigde routes en het vervangend vervoer. Er wordt tegen die tijd aangeraden vooraf de actuele reisinformatie te raadplegen. Op dit moment staat er nog geen informatie over de omleidingen.