Politie laat verdachte vrij na dreigmail: “mogelijke hack”

Politie laat verdachte vrij na dreigmail: “mogelijke hack”

De 18-jarige jongen die zaterdagavond werd aangehouden, nadat eerder een dreigmail werd rondgestuurd waarin werd geschreven dat iedereen op een Rijswijkse school zou worden neergeschoten, is vrijgelaten. De politie laat weten dat er mogelijk sprake is van een gehackt account.

Dreigmail
Via de elektronische leeromgeving van de school werd zaterdagavond even na acht uur een mail rondgestuurd met als onderwerp ‘Mijn laatste brief, jullie gaan mee’. In de mail stond vermeld dat de jongen maandag iedereen op school zou neerschieten, omdat hij zijn overweldigd door de druk van school en omdat hij zou worden gepest. Daarna zou hij zichzelf van het leven beroven. In de bijlage van de mail zat een foto van drie dozen van pistolen.

Diezelfde avond nog werd de 18-jarige jongen aan wie het account toebehoorde, aangehouden in Wateringen. Er werden na een doorzoeking ook geen wapens aangetroffen. De vader meldde aan verschillende media dat het account van de jongen was gehackt.

Hack
De politie lijkt dit nu ook te bevestigen. De 18-jarige jongen is weer vrijgelaten. De politie zegt dat het verdere onderzoek zich “richt op een mogelijke hack van zijn account”.  Het onderzoek gaat verder, ook naar wie het bericht daadwerkelijk heeft verstuurd.