Politie vindt 25 kilo ketamine bij controle in Plaspoelpolder

Politie vindt 25 kilo ketamine bij controle in Plaspoelpolder

Bij een controle in de Plaspoelpolder heeft de politie 25 kilo van het verdovende middel ketamine aangetroffen. De geschatte straatwaarde van de vangst bedraagt ongeveer €600.000. De politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaan nog verder onderzoek doen naar de zaak.

Controles
De afgelopen weken deed gemeente Rijswijk in samenwerking met de politie bedrijfsbezoeken en controles in de Plaspoelpolder. Daarbij werd in één pand in de Plaspoelpolder een grote hoeveelheid ketamine aangetroffen. De politie heeft nog geen arrestaties verricht naar aanleiding van de vangst.

Bezorgd
Burgemeester Huri Sahin is trots op de betrokken partners, maar is tegelijk ook bezorgd over de grootte van de vangst: “als gemeente Rijswijk maken we ons hard tegen ondermijnende activiteiten, met name in de Plaspoelpolder. Gelukkig kunnen we bouwen op expertise van de professionals om deze misstanden in de kiem te smoren. De gevonden middelen in het pand laat zien dat blijvende waakzaamheid nodig is.”