Bibliotheek Rijswijk biedt service Bibliotheek aan Huis

Bibliotheek Rijswijk biedt service Bibliotheek aan Huis

Naar de Bibliotheek gaan, is niet voor iedereen mogelijk. De Bibliotheek Rijswijk weet dit en biedt de service Bibliotheek aan Huis. De uitkomst voor enthousiaste lezers, tijdschriftverslinders, filmfanaten en liefhebbers van het grootletterboek die tijdelijk, minder of niet mobiel zijn.

Oprechte interesse
‘’Een vrijwilliger van de Bibliotheek haalt de boeken op bij de Bibliotheek, brengt ze langs en uiteraard ook weer terug als ze gelezen zijn’’, legt Bibliotheek aan Huis-coördinator Fabienne uit. Gordijnen ophangen, een deurbel repareren en legpuzzels aanleveren zijn niet altijd inclusief, maar wel bij Bibliotheek aan Huis-vrijwilliger Hans Bouma. Voor hem is de service veel breder dan boeken halen en brengen. “Even doorpraten over de gekozen boeken, over het werk van bepaalde schrijvers of de situatie waarin iemand zit; dat maakt Bibliotheek aan Huis. Oprechte interesse in elkaars situatie is de sleutel tot een leuk en waardevol contact.’’ vertelt Hans Bouma

Ondersteunen
Bibliotheek aan Huis-vrijwilliger Hans Bouma neemt al vanaf de verhuizing van de Bibliotheek naar het Generaal Eisenhowerplein de dankbare taak op zich om ouderen, voor wie de Bibliotheek te ver is, te ondersteunen. “Iets voor een ander betekenen op welk moment of op welke manier dan ook, dat zit in mij. Met respect en humor kun je als vrijwilliger voor Bibliotheek aan Huis echt iets betekenen. Daar geniet ik van.” vertelt Hans Bouma.

Geen extra kosten
Aan de service Bibliotheek aan Huis zijn geen extra kosten verbonden. Je betaalt alleen voor je abonnement. Een Basisabonnement kost € 45,00 per jaar. Voor Ooievaarspashouders is een abonnement gratis, je betaalt dan alleen € 2,75 voor de bibliotheekpas.

Wil je meer informatie over de service Bibliotheek aan Huis? Dan kan je mailen naar secretariaat@bibliotheekaandevliet.nl. of bellen met Bibliotheek Rijswijk via 070-2400250.