Lunchconcert in Ontmoetingskerk Pijnacker op zondag 19 februari

Lunchconcert in Ontmoetingskerk Pijnacker op zondag 19 februari

Op zondag 19 februari organiseert de Ontmoetingskerk in Pijnacker een nieuw lunchconcert. Fluitiste Katja Pitelina en harpiste Victoria Davies brengen ‘Harmony in wind and strings’ ten gehore.

Concerten
Het is inmiddels alweer het tweede concert van 2023, maar de Ontmoetingskerk organiseert al geruime tijd muzikale optredens. Dit doet de kerk in het kader van het project ‘Kerk naar Buiten’, waarmee ze als wijkgemeente een gastvrije kerkgemeenschap willen zijn zonder drempels.

Bezoekers die bij het allereerste concert was in september 2021 herinneren zich mogelijk Katja Pitelina. Toen speelde zij samen met organist Anna Karpenko. Ditmaal speelt de van oorsprong Russische Fluitiste samen met harpiste Victoria Davies.

Biografie
Harpiste Victoria Davies werd geboren in 1982 in Kent, Engeland. Zij studeerde harp aan de Royal College of Music Jong Talent en de Royal Academy of Music in London, alwaar zij de Guy McGrath Harp Prijs won. Zij studeerde eveneens muziek aan Christ Church, Oxford en won de eerste prijs bij het London Harp Concours in 1999 en in 2001. In 2010 behaalde zij haar Masters diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Katja Pitelina is woonachtig in Den Haag en is een veelzijdige fluitiste. Zij bespeelt zowel moderne als historische instrumenten en heeft een opvallend breed repertoire, van zeventiende-eeuwse barokmuziek tot hedendaagse composities. Uit haar instrumentencollectie kiest zij de traverso of fluit die het beste past bij het werk dat zij uitvoert. Katja is (net als Victoria) met enige regelmaat solist van The Bach Orchestra of the Netherlands.. Van 2001 tot 2008 studeerde Katja aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar zij afstudeerde met een master diploma cum laude.

Verdere informatie
Vanaf 11.40 uur ben je welkom in de Ontmoetingskerk (Klapwijkseweg 91 in Pijnacker) voor koffie/thee al dan niet met een boterhammetje. Om twaalf uur begint het concert en na afloop (na ongeveer een uur) is er nog een drankje en knabbeltje.

De toegang voor het lunchconcert is volledig gratis en iedereen is van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage wordt wel gewaardeerd. Een donatie doen kan contant bij de uitgang of digitaal via de QR-code op het programmaboekje.


Bekijk alle optredens op het programmaboekje. Deze is tijdens het concert mee te nemen of hier online te bekijken.