[VIDEO] Minister en wethouder bezoeken Octantschool Beatrix in Pijnacker na brief leerlingen

[VIDEO] Minister en wethouder bezoeken Octantschool Beatrix in Pijnacker na brief leerlingen

Minister Carola Schouten en wethouder Marieke van Bijnen bezochten maandagmiddag Octantschool Beatrix in Pijnacker. Samen met leerlingen van groep 7 werd gepraat over armoede, voornamelijk binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Projectgroep
Zo’n anderhalve week geleden ontving de gemeente als ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een brief van een aantal leerlingen van de Beatrixschool. Met een projectgroep hadden zij onderzoek gedaan naar het armoedeprobleem in Nederland en de oplossing die binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp worden geboden.

De kinderen waren tijdens het onderzoek ‘erg geschrokken over het resultaat’, zo valt te lezen in de brief. Met name door het gebrek aan geboden hulp vanuit de gemeente. De kinderen hadden zelf een aantal oplossing om mensen in armoede te helpen.

Ideeën en oplossingen
Zowel wethouder Marieke van Bijnen als Minister Carola Schouten (onder andere verantwoordelijk is voor het armoedebeleid in Nederland) vonden deze brief zo interessant, dat ze besloten om langs te komen. Er werden veel interessante ideeën uitgewisseld en oplossingen bedacht.

Tijdens het gesprek met de wethouder bleken er ook meer oplossingen binnen de gemeente te vinden dan de kinderen hadden gevonden. Vandaar dat de wethouder heeft toegezegd dat de gemeente deze hulp nog beter gaat communiceren naar inwoners. De projectgroep mag ook meedenken over een nieuwe website die binnenkort binnen de gemeente wordt gelanceerd.