Automobilist slaat op de vlucht bij alcoholcontrole in Pijnacker

Automobilist slaat op de vlucht bij alcoholcontrole in Pijnacker

Zaterdagavond 18 februari is een automobilist ervandoor gegaan bij een alcoholcontrole op de Noordweg in Pijnacker. De politie is op zoek naar de bestuurder.

Alcoholcontrole
Zaterdagavond hielden agenten een alcoholcontrole op een parkeerplaats aan de Noordweg. Een agent gaf rond negen uur een aanwezig aan een automobilist om de parkeerplaats op te rijden voor de controle.

De automobilist leek echter andere plannen te hebben, zo legt de politie uit: “De bestuurder negeerde deze aanwijzing en reed met een flinke snelheid vanaf de Noordweg naar de Nobellaan. Een van de agenten moest daarbij opzij springen om niet te worden aangereden.” De politie heeft in de omgeving tevergeefs gezocht naar de auto en bestuurder.

Volgens de politie betreft het een witte Renault Zoe met op de zijkant de groene tekst ‘MyWheels’. De automobilist zou donkergetint zijn met een muts en een oorbel.

Getuigenoproep
De politie zegt het voorval in onderzoek te hebben en roept getuigen op om zich te melden: “Heeft u het voertuig mogelijk zien rijden vlak voor of na het incident in de omgeving van de Noordweg? Of heeft u op een andere manier informatie die voor dit onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten.”

Tips doorgeven kan via 0900-8844 of via het online tipformulier van de politie. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.