Herdenking Russisch-Oekraïense Oorlog in Oude Kerk Voorburg

Herdenking Russisch-Oekraïense Oorlog in Oude Kerk Voorburg

Op vrijdag 24 februari is het één jaar geleden dat Russische troepen Oekraïne binnenvielen. Rotaryclub Voorburg wil samen met Rotarycub Voorburg-Vliet deze barbaarse inval van de Russische troepen in Oekraïne gedenken. De herdenking zal plaatsvinden in de monumentale Oude Kerk in Voorburg met muziek in het thema van solidariteit, vrede, liefde en compassie. Op deze avond zal ook de Oude Kerk in het blauw en geel worden verlicht.

Benefietconcert
Vanaf 19:00 is iedereen welkom voor het ontvangst met koffie en thee bij de monumentale Oude Kerk in Voorburg. Tussen 19:30 en 20:00 uur zal beiaardier Gerda Peters het carillon van de Oude Kerk bespelen met het Oekraïense volkslied en passende muziek. Rond 20:00 uur zal het gratis benefietconcert van start gaan met Oekraïense top musici: Nadia Askarova (piano), Katja Dirven- Didychenko (cello), Hennadii Bezyazychnyi (piano), Volodymyr (bariton) en Tetiana Yefimenko (sopraan).

Donaties
Naast het gratis benefietconcert zamelt Rotaryclub Voorburg met deze actie ook geld in voor humanitaire hulp in Oekraïne. Donaties zijn daarom zeer welkom op de bankrekening van Rotaryclub Voorburg via banknummer NL54 RABO 0365 9586 46. Inmiddels zijn er veel beiaardiers en rotaryclubs in Nederland aangesloten bij deze herdenking waaronder Utrecht, Rotterdam, Weert, Maastricht, Groningen, Den Haag en Delft. Zo wordt dit initiatief van vrijdag 24 februari ook internationaal opgevolgd.