Cartouche H025-1 tweede van Nederland op NK Zaalhockey

Cartouche H025-1 tweede van Nederland op NK Zaalhockey

Op zondag 12 februari vond het NK Zaalhockey in Arnhem plaats. Het team H025-1 van de Voorburgse Mixed Hockey Club Cartouche heeft daar een bloedstollende finale gespeeld. Helaas haalden ze de eerste plek net niet en verloren zij met een spannende 2-1 van Den Bosch in de finale.

Poulefase
In de poulefase voor het NK eindigden de heren van Cartouche op de eerste plek. De eindstand in de poule was erg spannend omdat Den Bosch een gelijk aantal punten. Gelukkig wisten de heren met het doelsaldo, van maar liefst 1 punt, door te gaan naar de halve finale.

Halve Finale
In de halve finale kwamen de heren van Cartouche met 0-1 en 1-2 achter tegen Wageningen. Door een fraaie tip-in bij een strafcorner en een lange solo kwamen ze twee keer terug. Bij 2-2 was er weer een lange solo langs de balk die, met nog 3 seconden op de klok, werd afgerond tot de winnende goal. De heren van Cartouche gingen met een winst van 3-2 door naar de NK finale in Arnhem.

De finale
In de finale was Den Bosch de tegenstander. Eerder in de poulefase hebben de heren gewonnen van Den Bosch. In de finale viel het dubbeltje net de verkeerde kant op. Bij een 1-2 achterstand kregen de heren van Cartouche een strafcorner. Helaas werd er niet gescoord en ging Den Bosch met de titel Nederlands Zaalkampioen ervandoor.