Politie alert na meldingen over vermeende kinderlokkers bij scholen

Politie alert na meldingen over vermeende kinderlokkers bij scholen

Op social media circuleren diverse berichten over kinderlokkers die actief zouden zijn bij diverse scholen in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De politie heeft gereageerd op vragen van onze redactie en zegt de meldingen serieus te nemen.

Snoepjes
De politie laat weten dat er vorige week melding is gemaakt “dat een man en een vrouw snoepjes aanboden aan kinderen bij een schoolplein in Voorburg.” Diezelfde week zou een man ook een leerling hebben aangesproken bij een schoolplein in Leidschendam, laat een woordvoerster van de politie weten.

“We zijn alert op dit soort meldingen en nemen deze heel serieus. Aan de hand van deze twee meldingen hebben we onderzocht wat er precies is gebeurd, maar hebben we uit voorzorg ook extra gesurveilleerd. Zowel opvallend in uniform als onopvallend.” Of er concrete aanwijzingen zijn van kwade bedoelingen zijn er niet. De woordvoerster zegt dat ze alles uitlopen.

De politie zegt ook dat er sinds dat de berichten op social media gedeeld wordt, dat er allerlei geruchten rondgaan. “Bij ons zijn vooralsnog geen andere meldingen bekend van vergelijkbare incidenten in de omgeving.” Er wordt ook opgeroepen vooral melding te maken bij de politie als er iets voorvalt, om zo te voorkomen dat er onwaarheden rondgaan.

“Bel bij verdachte omstandigheden direct 112”
De politie adviseert iedereen goed op te letten. “We raden aan uw kinderen goed uit te leggen dat ze moeten oppassen met vreemden, hoe vriendelijke ze ook overkomen. Ons advies is dat ze iemand erbij roepen die ze kennen of zo snel mogelijk weggaan”, voegt de woordvoerster eraan toe.

Daarnaast wordt er benadrukt direct 112 te bellen bij verdachte omstandigheden, zodat de politie poolshoogte kan nemen. Bij vragen kunnen mensen terecht bij de politie via 0900-8844. Mensen met tips of zorgen kunnen deze kwijt bij de politie of via de wijkagent. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).