Dierenambulance Den Haag en omstreken zoekt veertig vrijwilligers uit de regio

Dierenambulance Den Haag en omstreken zoekt veertig vrijwilligers uit de regio

Stichting Dierenambulance en Hospitaal Den Haag en omstreken is een campagne gestart om veertig nieuwe vrijwilligers te werven. Het gaat vooral om ambulancechauffeurs en centralisten. De dierenambulance rijdt niet alleen in de gemeente Den Haag, maar ook in vele andere gemeenten in de buurt van Den Haag. Vrijwilligers vanuit andere gemeenten zijn dan ook van harte welkom bij de dierenambulance.

Vrijwilligers nodig
Huib den Heijer, vrijwilligerscoördinator bij de Dierenambulance Den Haag en omstreken legt uit waarom er zoveel mensen nodig zijn: “Wij bieden zeven dagen per week, 24 uur per dag hulp aan dieren in nood. In de drukke zomermaanden hebben we alleen al op de meldkamer dagelijks negen vrijwilligers nodig. Per week hebben we minimaal honderd vrijwilligers nodig om 24/7 hulp te bieden aan dieren in nood.”

De meeste vrijwilligers komen uit Den Haag, maar de organisatie heeft ook al vele vrijwilligers uit de gemeente Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg weten te vinden. Zonder vrijwilligers kan de stichting niet bestaan. De rustigere winterperiode is een goed moment om nieuwe vrijwilligers in te werken. Ook start de basisopleiding voor de nieuwe mensen binnenkort.

Vacature ambulancechauffeur
In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van de missie van de dierenambulance: het helpen van dieren in nood. Stressbestendigheid is van belang. Vrijwilliger Huib den Heijer vult aan: “Het is belangrijk dat je rustig en doortastend handelt, ook in bijzondere situaties. Jij stelt het dier en de mensen eromheen, gerust. Vaak is het heel mooi, soms ook verdrietig.”

Vacature centralist
Als centralist in de meldkamer is het belangrijk dat je handig bent achter de computer en dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar, wordt er namelijk nogal wat van je verwacht. Jij staat de melders netjes te woord en voert alles nauwkeurig in in het systeem. Je hebt te maken met alle typen mensen. Daarbij stuur jij de ambulancechauffeurs aan. Centralist is veelzijdige baan.

Heb je interesse om als vrijwilliger te werken bij Dierenambulance Den Haag en omstreken? Kijk dan bij de vacature lijst op de website van de Dierenambulance.