Tram 1A rijdt niet meer naar Voorburg tijdens avondspits door verkeersdrukte

Tram 1A rijdt niet meer naar Voorburg tijdens avondspits door verkeersdrukte

Tramlijn 1A rijdt doordeweeks tijdens de avondspits niet meer door naar eindpunt Voorburg Station. Dit laat vervoersbedrijf HTM weten op hun website.

Alternatieve lijnen door afsluiting Hoornbrug
Door werkzaamheden aan de Hoornbrug is deze voor weg- en tramverkeer gestremd tot en met vrijdag 17 maart. Doordat het openbaar vervoer ook niet over de brug kan, zijn er alternatieve routes ingesteld. Zo is tramlijn 1 op gesplitst in 1A (Haagse kant) en 1B (Delftse kant) aan beide kanten van de Vliet. Ook rijdt buslijn 65 als alternatief. Meer informatie over de alternatieve lijnen lees je terug op de website van de HTM.

Verkeersdrukte
Door de afsluiting van de Hoornbrug, een belangrijke verkeersader, brengt dit de nodige drukte met zich mee. Met name rond de Geestbrugweg (Rijswijk) en Prinses Mariannelaan (Voorburg) is het daardoor nog drukker dan gebruikelijk.

Sinds 16 februari zet de gemeente Leidschendam-Voorburg verkeersregelaars in om op drukke momenten de kruisingen vrij te houden om zo de doorstroom iets te verbeteren. Ook zijn er tekstkarren geplaatst om automobilisten te adviseren via Den Haag om te rijden.

Gevolgen voor openbaar vervoer
De drukte heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer. De alternatieve buslijn moet hetzelfde drukke stuk over. Ook tram 1A, die de gebruikelijke route volgt en daarna naar Voorburg Station rijdt, gebruikt het spoor dat in het wegdek ligt dat gedeeld wordt met het normale wegverkeer. Daardoor raakt ook het tramverkeer gestremd.

HTM heeft nu aangekondigd dat tram 1A van maandag tot en met vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur een andere route zal rijden. Deze zal dan naar Station Holland Spoor rijden, maar niet verder. Daardoor stopt deze niet meer in Rijswijk of Voorburg. Reizigers kunnen bij halte Goudriaankade overstappen op bus 65, maar de HTM wijst er wel op dat deze ook gestremd kan raken door verkeersdrukte. De maatregel voor 1A zal aanhouden tot het einde van de werkzaamheden eind maart.