Eerste naturalisatieceremonie van dit jaar in gemeente Pijnacker-Nootdorp

Eerste naturalisatieceremonie van dit jaar in gemeente Pijnacker-Nootdorp

Op woensdag 22 februari was de eerste naturalisatieceremonie van 2023 in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Burgemeester Björn Lugthart heeft aan acht kinderen en vijftien volwassenen het Nederlanderschap uitgereikt. De mensen komen oorspronkelijk uit: Syrië, Afghanistan, Tadzjikistan, India, Irak, Oekraïense , Duitsland, China en Roemenië.

Voel je thuis
“U bent straks niet alleen Nederlander, maar ook inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik hoop dat u met veel plezier in onze gemeente woont en dat u zich hier thuis voelt”, aldus burgemeester Björn Lugthart tijdens zijn toespraak. Daarnaast vertelde de burgemeester over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving.

Verklaring van verbondenheid
De genodigden legden tegenover burgemeester Björn Lugthart de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. De ceremonie eindigde met de uitreiking van het document waarop staat dat ze het Nederlandschap hebben verkregen, zodat ze een paspoort of identiteitskaart kunnen aanvragen. De genodigden gingen na de ceremonie naar huis met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.

Laatste onderdeel|
De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Met de Nederlandse nationaliteit mogen de nieuwe Nederlanders stemmen, politiek actief zijn, wonen en werken in Europese landen en hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.