Deze mensen zijn verkiesbaar tijdens de provinciale verkiezingen uit Pijnacker-Nootdorp

Deze mensen zijn verkiesbaar tijdens de provinciale verkiezingen uit Pijnacker-Nootdorp

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Elke 4 jaar mag er gestemd worden op een kandidaat van een politieke partij die de komende jaren een provincie zal vertegenwoordigen in de provinciale staten. Hun taken zijn: Het dagelijkse bestuur kiezen, meebeslissen over bijvoorbeeld het bouwen van woonwijken, het bepalen van het beleid van de provincie en het kiezen van de leden van de eerste kamer. In Zuid-Holland zijn er 55 zetels te verdelen onder 20 verkiesbare partijen. Dit zijn de mensen uit jouw gemeente waar je op kan stemmen.

Carla van Viegen (Partij voor de Dieren) 
Carla van Viegen is fractievoorzitter voor de Partij voor de Dieren tijdens de provinciale verkiezingen. Namens Partij voor de Dieren is ze ook lid van de gemeenteraad in Pijnacker-Nootdorp. Zij bezit deze zettel al sinds 2007. In het dagelijks leven is Carla coach in leiderschapsontwikkeling.

Ewald Kegel (Forum van Democratie)
Ewald Kegel is fractievoorzitter voor Forum van Democratie in de provincie Zuid-Holland. In het dagelijks leven is hij directeur van Ener BV.

Hans Veentjer (BBB)
Hans Veentjer is nummer 1 op de lijst voor nieuwkomer BBB. Docent Human Resource Management bij De Haagse Hogeschool.

Annemieke Hulsbergen (Partij voor de Dieren)
Annemieke Hulsbergen is nummer 18 op de lijst voor de Partij voor de Dieren in de provincie Zuid Holland. Ze staat in Pijnacker-Nootdorp op nummer 2 op de lijst voor de partij. Ze is in het dagelijks leven werkzaam als wetenschappelijk medewerker voor de overheid.

Jan van Harmelen (50PLUS)
Jan van Harmelen staat als nummer 8 op de lijst voor 50PLUS. Hij is inmiddels gepensioneerd maar heeft jaren lang voor het ministerie van Defensie gewerkt.