Deze Rijswijkers zijn verkiesbaar tijdens de provinciale statenverkiezingen

Deze Rijswijkers zijn verkiesbaar tijdens de provinciale statenverkiezingen

Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Elke 4 jaar mag er gestemd worden op een kandidaat van een politieke partij die de komende jaren een provincie zal vertegenwoordigen in de provinciale staten. Hun taken zijn: Het dagelijkse bestuur kiezen, meebeslissen over bijvoorbeeld het bouwen van woonwijken, het bepalen van het beleid van de provincie en het kiezen van de leden van de eerste kamer. In Zuid-Holland zijn er 55 zetels te verdelen onder 20 verkiesbare partijen. Dit zijn de mensen uit jouw gemeente waar je op kan stemmen.

Rene van Hemert (VVD)
Rene van Hemert is nummer 4 op de lijst bij de VVD. Hij is jarenlang raadslid en wethouder in de gemeente Rijswijk geweest. Sinds 2018 is hij gestopt en werkt hij als trouwambtenaar.

Marja Pelzer (ChristenUnie)
Marja Pelzer is nummer 5 op de lijst voor de ChristenUnie. In het dagelijks leven werkt ze voor de gemeente Den Haag als programmamanager.

Theo van den Bosch (GroenLinks)
Nummer 38 op de lijst voor GroenLinks Theo van den Bosch is al jaren actief bij de partij. Al sinds de jaren 70 is hij raadslid. Sinds 2020 is hij voorzitter van de werkgroep Duurzame Ontwikkeling.

Armand van de Laar (D66)
Raadslid en wethouder in Rijswijk Armand van de Laar is ook verkiesbaar voor de provinciale verkiezingen als nummer 48 op de lijst.

Ed Braam (PVV)
Ed Braam is nummer 3 op de lijst voor de PVV in Zuid-Holland. Naast dat zit hij ook als raadslid in de Rijswijkse gemeenteraad.

Kristian Fasel (JA21)
Kristian Fasel is nummer 15 op de lijst voor de nieuwe provinciale partij, JA21. In het dagelijks leven werkt Kristian als sales manager bij

Frans van Kasteren (AWP)
Frans van Kasteren is nummer 14 op de lijst voor AWP. Hiernaast werkt Frans voor het ministerie van sociale zaken.

Laurens de Keizer (50PLUS)
Is al meerdere jaren lid van de Raad van toezicht. Nu is hij ook nog nummer 4 op de lijst voor 50PLUS.