Kat Leila speelt kat- en muisspelletje met brandweer Leidschendam-Voorburg

Kat Leila speelt kat- en muisspelletje met brandweer Leidschendam-Voorburg

Op donderdag 2 maart heeft kat Leila een kat- en muisspelletje gespeeld met brandweermannen van kazerne Leidschendam-Voorburg. Leila was sinds woensdag vermist, totdat de eigenaren van Leila haar aan het eind van de middag in een boom zagen zitten in hun straat, de Willem de Bijelaan in Voorburg.

Vluchten
De brandweer van kazerne Leidschendam-Voorburg is met een hoogwerker ter plaatse gekomen. Een brandweerman heeft in eerste instantie geprobeerd kat Leila te pakken te krijgen, echter vluchtte Leila telkens hoger de boom in. Ook toen de brandweerman Leila bijna te pakken had wist de kat te ontkomen.

Applaus
Uiteindelijk is de brandweerman met een stok omhoog gegaan om Leila naar beneden te jagen, deze keer met succes. Toen kat Leila eenmaal aan de stam van de boom hing, wist haar eigenaar het beestje te pakken te krijgen. Hierna volgde een applaus door buurtbewoners en de eigenaren van Leila. Uiteindelijk is de brandweer ongeveer 20 minuten bezig geweest om Leila weer veilig aan de grond te krijgen.