Jonge volleyballers Volevo ontvangen lunchtrommels voor gezonde lunch

Jonge volleyballers Volevo ontvangen lunchtrommels voor gezonde lunch

Bij een ‘Cool Moves’-training van volleybalvereniging Volevo werden zaterdagochtend 4 maart gratis lunchboxen uitgedeeld aan de jonge spelers. De vereniging wil samen met de gemeente, Sportfondsen en Goed Bezig! aandacht besteden aan een gezonde omgeving rondom het volleyballen zelf.

Gezond eten is verstandig en lekker
Kinderen van 6 tot 12 jaar nemen deel aan het programma ‘Cool Moves Volley’, dit is een aangepaste manier van trainen gericht op kinderen van de basisschool. De kinderen leren op een speelse manier de volleybaltechnieken. Ook krijgen ze aandacht voor gezonde voeding.

“Het is belangrijk dat de jeugd voldoende beweegt en gezond eet. Cool Moves Volley leert kinderen stap voor stap de volleybaltechnieken en dat vraagt veel energie. Het is daarom goed om rondom trainingen en wedstrijden goed te eten”, legt wethouder Astrid van Eekelen uit. Rob Velders, voorzitter van Volevo, voegt eraan toe: “Bij Volevo leren we kinderen dat gezond eten verstandig is en nog lekker ook!”

Leren gezonde keuze te maken
De gratis lunchboxen werden mogelijk gemaakt door Goed Bezig! en er werden flyers uitgedeeld met extra informatie over gezonde voeding voor kinderen. “Het is belangrijk dat kinderen leren de gezonde keuze te maken. Het gebruik van een lunchbox kan daarbij helpen, zo heb je altijd je gezonde keuze bij de hand”, aldus Miriam Blom, JOGG-regisseur van SenW.