Vrouwen in gemeenteraad Leidschendam-Voorburg slaan handen ineen op Internationale Vrouwendag

Vrouwen in gemeenteraad Leidschendam-Voorburg slaan handen ineen op Internationale Vrouwendag

Op woensdag 8 maart wordt wereldwijd Internationale Vrouwendag gevierd. Dit jaar staat de Internationale Vrouwendag in het thema van ‘Onbeperkt Leefbaar’. Kunnen vrouwen wel onbeperkt meedoen? Ligt er een taak voor vrouwen om met elkaar te zorgen voor een onbeperkt leven? Hoe solidair zijn we eigenlijk met elkaar en hoe kunnen wij dit verbeteren? Het antwoord van de vrouwen in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg hierop is overtuigend: ”Ja, het kan beter!”

Handen ineen
Vandaag op deze Internationale Vrouwendag staan de vrouwelijke raadsleden van de gemeente Leidschendam-Voorburg dan ook stil bij het belang van representativiteit in de politiek op alle vlakken. Zij slaan hiervoor de handen ineen, gezamenlijk en los van politieke kleur.

Minder vrouwelijke raadsleden
Van de 35 zetels in de gemeenteraad worden 12 zetels gevuld door vrouwelijke raadsleden, terwijl meer dan de helft van de inwoners van Leidschendam-Voorburg vrouw is. Dat kan beter, maar dat gaat niet vanzelf. Hoe komt het dat vrouwen naar verhouding minder vaak actief zijn in de lokale politiek? Sommige vrouwen willen wel politiek actief zijn, maar voelen een drempel om dat ook echt te gaan doen of weten niet waar te beginnen. Dit terwijl blijkt dat de lokale betrokkenheid van juist vrouwen zeer hoog ligt.

Waardevol
De betrokkenheid die vrouwen op allerlei vlakken met zich meebrengen is juist zeer waardevol in de gemeentepolitiek. De vrouwelijke raadsleden vragen met deze actie aandacht hiervoor, onder het motto: ”Wij zijn vrouwen in de politiek. Jij straks ook?”. Hiermee benadrukken de vrouwen dat zij de stap naar de politiek hebben durven zetten en dat zij andere vrouwen willen motiveren dat ook te doen.

Wil jij weten wat het raadswerk inhoudt, of het iets voor jou is of wat er allemaal bij komt kijken? Neem dan contact op met deze gemeenteraadsleden via de website van gemeente Leidschendam- Voorburg.