Schooltuinen Maerten van den Velde-school feestelijk geopend

Schooltuinen Maerten van den Velde-school feestelijk geopend

Dinsdag 7 maart heeft wethouder Marcel Belt samen met de leerlingen van de Maerten van den Velde-school de eerste bietjes en bloemkolen geplant in de Makkelijke Moestuinbak. Dat was de openingshandeling voor de nieuwe schooltuinen.

Schooltuinen
De schooltuinen met moestuinbakken zijn mede mogelijk gemaakt door stichting Groen en Geluk, Fonds 1818 en Goed Bezig!. “Op deze manier willen we ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Leidschendam-Voorburg opgroeien in een gezonde leefomgeving met aandacht voor een gezonde leefstijl.” Aldus Miriam Blom, JOGG-regisseur.

Ook zijn er moestuinbakken op hoogte gerealiseerd. Daardoor kunnen ook mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten gewoon meedoen.

Trotse wethouder
Wethouder Belt gaf een mooie speech waarin hij deze initiatieven erg toejuicht en blij is om deze ontwikkeling te zien in de Gemeente Leidschendam-Voorburg. “Het is mooi om te zien wat deze stichting doet. Het wordt steeds socialer, groener en we zijn met de natuur bezig. Het is ontzettend leuk dat wij vanuit de gemeente, JOGG en Sport en Welzijn hierbij betrokken zijn en dit samen kunnen maken. Wat mij betreft is dit alleen maar het begin om dat verder te bouwen”, aldus Belt.

Seizoen meetuinieren
De school heeft een samenwerking met Stichting Groen en Geluk uit Stompwijk. Kinderen uit groep 6 gaan een seizoen lang moestuinieren op locatie van de stichting en leren duurzaam groente, fruit en bloemen te telen.

De kinderen gaan hun eigen gewassen zaaien, oogsten en uiteraard eten. Ze leren wat er allemaal voor nodig is om deze duurzame gewassen te kweken en vooral hoe smaakvol het is om de eigen gekweekte groente en fruit te eten.