Start bouw De Westeinder in Stompwijk feestelijk ingeluid

Start bouw De Westeinder in Stompwijk feestelijk ingeluid

Inwoners, aanstaande bewoners, ontwikkelaar en wethouder Bianca Bremer hebben woensdag 8 maart feestelijk de start ingeluid van nieuwbouwproject De Westeinder in Stompwijk. Het moet een nieuwe autoluwe, duurzame en kleinschalige woonwijk verrijzen.

Feestelijke start
Op de bouwlocatie plaatste wethouder Bremer een tijdscapsule met persoonlijke wensen van toekomstige bewoners. Deze werd ingegraven op het terrein. Na verschillende toespraken van de wethouder en ontwikkelaar was het tijd om met alle (toekomstige) inwoners het glas te heffen.

Autoluwe en duurzame woonwijk
Het betreft een kleinschalig project van drie appartementen, acht twee-laagse woningen, twee zeer ruime twee-onder-één-kapwoningen met garage en 21 ruime eengezinswoningen, waarvan negen voorzien van een veranda. Eind 2021/ begin 2022 zijn de woningen verkocht en in de zomer van 2022 is Niersman Bouw Haaglanden gestart met de voorbereiding van de bouw.

Het wordt een autoluwe duurzame wijk. Auto’s zijn te gast en moeten stapvoets door de wijk. Alle woningen zijn gasloos en hebben een duurzame installatie met een warmte terugwin installatie voor de ventilatie en een bodemwarmtepomp installatie voor de CV en warm tapwater. Op het dak van de woningen worden zonnepanelen geplaatst.