COA plaatst minderjarige vluchtelingen in Best Western Hotel

COA plaatst minderjarige vluchtelingen in Best Western Hotel

Volgens informatie die de redactie van Rijswijk.tv maandag aan het begin van de avond heeft verkregen heeft het COA, Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, een overeenkomst gesloten met het Best Western Hotel in Rijswijk over de opvang van een groep asielzoekers die dinsdag al naar Rijswijk komen.

Alleenstaande minderjarigen
Het zou gaan om een groep alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV-ers) die nu in Sassenheim verblijven en daar per 14 maart moeten vertrekken. Het COA heeft de Gemeente Rijswijk enkel geïnformeerd over de komst. Het is opvallend dat het COA opnieuw asielzoekers in Rijswijk gaat onderbrengen terwijl het contract met deze organisatie niet werd verlengd na enkele felle debatten in de gemeenteraad. Of het in dit geval gaat om langdurig verblijf of short stay hebben we niet kunnen achterhalen.

Best Western Hotel ontkent noch bevestigt
Onze redactie nam maandagavond contact op met het Best Western Hotel. Het antwoord dat we kregen was: “Ik mag er niets over zeggen. Misschien komen ze wel, misschien komen ze niet.” Toen we vroegen naar de verantwoordelijk manager van het hotel, kregen we te horen dat deze niet aan de telefoon wilde komen voor een reactie omdat hij een vrije avond had.

Reactie van de gemeente
Rijswijk.tv sprak ook met de woordvoerder van de gemeente. “Het COA heeft ons geïnformeerd dat er op dinsdag 14 maart alleenstaande minderjarige vreemdelingen in Rijswijk opgevangen gaan worden in het Best Western Hotel. Zodra er meer informatie bekend is zullen we dit laten weten.”

De gemeenteraad is maandagavond middels een brief ook op de hoogte gesteld. Het college zegt in de brief ze het ‘een en ander’ aan het uitzoeken te zijn.