19 maart recital voor viool en piano in Bonifatiuskerk Rijswijk

19 maart recital voor viool en piano in Bonifatiuskerk Rijswijk

Op zondag 19 maart om 15:00 uur verzorgen Romée Verbeeck Ghoos en Johannes Asfaw een recital voor viool en piano in de Bonifatiuskerk in Rijswijk. Tijdens dit concert word je meegevoerd op een reis door de romantiek.

Reis door de romantiek
De reis door de romantiek begint in 1801, het jaar waarin Beethoven de laatste hand legde aan zijn vijfde vioolsonate. Via stukken van Schubert, Brahms, Franck en Dvorák word je vervolgens meegevoerd tot in de twintigste eeuw. Toen schreef Rachmaninov, die 150 jaar geleden geboren werd, een spetterend finalestuk.

Vast duo
Romée Verbeeck Ghoos en Johannes Asfaw vormen sinds 2018 een vast duo. Ze hebben elkaar leren kennen in de vooropleiding van het conservatorium van Den Haag. Na een aantal jaren in Den Haag ging Romée naar het conservatorium van Amsterdam. Johannes studeerde piano en daarnaast orkestdirectie. Daarna volgde hij pianolessen aan het Conservatorium van Antwerpen. Ondanks die veranderingen en verplaatsingen hebben Romée en Johannes altijd contact gehouden en samen gemusiceerd. Johannes en Romée treden vaak op in binnen- en buitenland. Hun focus ligt op duo’s voor viool en piano, maar ze werken ook aan repertoire voor trio’s en kwartetten met studenten van diverse conservatoria.

Interesse in filosofie
Beiden zijn niet alleen geïnteresseerd in muziek, maar verdiepen zich ook graag in filosofie, wat op een natuurlijke, ingrijpende manier invloed heeft op hun manier van spelen en hun analyse van de gespeelde muziek. Voor en tijdens hun repetities werken ze niet alleen aan hun interpretatie, maar proberen ze ook de stijl en context van de componist te doorgronden en over te brengen. Zo, rekening houdend met het verleden en tegelijk met de dag van vandaag, menen ze zo dicht mogelijk bij de ware, beoogde muziek te komen.

Het concert vindt plaats in de H. Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.