Octantschool Triangel bereikt landelijke finale van de First Lego League 

Octantschool Triangel bereikt landelijke finale van de First Lego League 

Octantschool Triangel in Delfgauw is door naar de landelijke finale van de First Lego League (FLL). De FLL heeft ieder seizoen een nieuw thema: een thema wat betrekking heeft op een wereldwijd probleem.

Programmeren
Naast het probleem onderzoeken en de oplossing presenteren, hebben de leerlingen ook geleerd om een Lego robot te programmeren die echte missies kan uitvoeren. Het team van Octantschool Triangel heeft dit in de eerste ronde zo goed gedaan, dat ze zaterdag 18 maart mogen meedoen aan de landelijke finale.

Spannend
Samen met een groep enthousiaste vaders zijn de kinderen elke week extra in hun vrije tijd naar school gekomen om samen verder te werken aan dit project. Zaterdag strijden ze met 42 andere teams bij Lijm & Cultuur in Delft in de landelijke finale. Zenuwen hebben de leerlingen van Octantschool Triangel nog niet echt. Al is het wel heel spannend, want als er ook maar een blokje scheef staat, kan de missie mislukken. Gelukkig mag je elke missie een paar keer proberen, dus dat moet wel goed komen. “Onze school is nog niet eerder zo ver gekomen, dus dat is gewoon al heel tof!”, aldus de leerlingen van Octantschool Triangel.  

De landelijke finale is vrij toegankelijk en iedereen is meer dan welkom om een kijkje te nemen.