[VIDEO] Commissaris van de Koning en burgemeester Huri Sahin bezoeken Yuverta mbo Rijswijk

[VIDEO] Commissaris van de Koning en burgemeester Huri Sahin bezoeken Yuverta mbo Rijswijk

Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Huri Sahin namen op woensdag 15 maart tijdens de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen een kijkje bij Yuverta mbo in Rijswijk.

Twee redenen
De commissaris van de Koning en burgemeester Huri Sahin bezochten Yuverta mbo om twee redenen. Ten eerste omdat het onderwijs dat daar gegeven wordt dicht aansluit bij hetgeen waar de provincie en de waterschappen over gaan en waar de verkiezingen voor zijn. De andere reden van het bezoek was omdat op het Yuverta mbo veel achttienjarige zitten die voor het eerst mochten stemmen. Een student van Yuverta mbo bracht samen met burgemeester Huri Sahin zijn eerste stem uit.

Rondleiding
Tijdens het bezoek aan de school werd de commissaris van de Koning, burgemeester Huri Sahin, wethouder Larissa Bentvelzen en Mark Wit rondgeleid door studenten van de school. De studenten lieten in verschillende lokalen zien wat er allemaal geleerd wordt op het groen-blauwe praktijkonderwijs.

Discussie
Na de rondleiding door de school gingen de studenten in discussie met de commissaris van de Koning, de burgemeester en de wethouders over het nut en belang van verkiezingen. Aan de hand van stellingen die zijn bedacht door een docent burgerschap van de school bespraken de studenten wat voor hen belangrijk is. Bij een stelling over wat de politiek kon betekenen voor het onderwijs, merkte een student op waarom dit type praktijkonderwijs onmisbaar blijft: “Alles wordt technisch en elektrisch, maar natuur om je heen blijft en handjes om dat te beheren blijf je nodig hebben.”