Zaterdag 25 maart gratis compost scheppen tijdens Compostdag

Zaterdag 25 maart gratis compost scheppen tijdens Compostdag

Op zaterdag 25 maart is het Compostdag. Zo kunnen inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen op zaterdag 25 maart gratis compost scheppen bij de Avalex-milieustraten. Met deze actie bedanken de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Avalex alle inwoners voor hun inspanningen om groente-, fruit- en tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren.

Waardevolle grondstof
Wethouder Marieke van Bijnen zal op de Compostdag de eerste zak symbolisch gaan scheppen om 09:30 bij de milieustraat van Pijnacker-Nootdorp. “Mooi dat we op deze manier kunnen laten zien wat het oplevert om afval te scheiden: inwoners krijgen hun ingezamelde GFTE-afval nu terug in de vorm van compost. Het is een waardevolle grondstof, waarmee inwoners de grond in hun tuin kunnen verbeteren” aldus wethouder Marieke van Bijnen.

Op=op 
Inwoners uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp kunnen gedurende de dag van 08:00 tot 17:00 uur zelf compost scheppen. Op vertoon van de Avalexpas kunnen inwoners gratis compost komen scheppen. Neem een stevige zak of een emmer mee en kom op tijd, want op is op.

Milieustraat Pijnacker-Nootdorp:

– Molenweg 61, 2631 AB Nootdorp

Goed voor het milieu én de portemonnee
Iedere volle GFT-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart composteren geld, omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is.