Sam Schwencke blijft raadslid in Rijswijk voor GroenLinks

Sam Schwencke blijft raadslid in Rijswijk voor GroenLinks

Sam Schwencke was dinsdag weer aanwezig in de Rijswijkse raadszaal als gemeenteraadslid voor GroenLinks. Bij de opening van de raadsvergadering op dinsdag 21 maart begon burgemeester Huri Sahin met een mededeling dat Schwencke haar raadswerk kan blijven uitvoeren voor de gemeente. Op maandag 20 februari werd zij aangehouden bij een ‘disruptieve actie’ van klimaatgroep Extinction Rebellion in Den Haag.

Niet in lijn met gedragscode
De burgemeester geeft in haar rol als voorzitter van de vergadering aan dat ze naar aanleiding van de wens van de raad een vertrouwelijk gesprek heeft gehad met Sam. Het gesprek had niet als insteek om er een consequentie aan te hangen dat Sam uit de raad moesst vertrekken. “Na een zorgvuldige analyse met mevrouw Schwencke is vastgesteld dat deelname aan de actie niet in lijn was met artikel 1.2 van de gedragscode. Zij heeft aangegeven niet meer mee te zullen doen aan dergelijke acties.”

Sam bedankt de voorzitter
Sam Schwencke was na afwezigheid tijdens de voorgaande raadsvergadering dinsdag weer aanwezig en verklaart vanavond tegenover Rijswijk.tv dat ze de voorzitter van de raad bedankt voor het snel afhandelen van haar onderzoek naar deze situatie: “Ik hoop in goed vertrouwen verder samen te werken met mijn collega raadsleden in Rijswijk”, aldus Schwencke.