Gemeente en politie Rijswijk houden extra toezicht in stationsgebied

Gemeente en politie Rijswijk houden extra toezicht in stationsgebied

De laatste tijd is het aantal meldingen van overlast door jongeren in het stationsgebied van Rijswijk toegenomen. De gemeente en de politie Rijswijk gaan daarom extra toezicht houden in dit gebied om zo de overlast terug te dringen.

Samenwerking
De politie zet extra in op de overlastgevende jeugd rondom station Rijswijk. Dat doet de politie zowel opvallend als onopvallend en in samenwerking met verschillende partners. Op verzoek van de politie heeft de NS gezorgd voor extra toezicht op het station zelf. De handhavers van de gemeente Rijswijk zijn extra zichtbaar aanwezig zijn rondom het station.

Samen met scholen
Naast de samenwerking tussen de politie, gemeente en de NS is er ook contact met ondernemers, organisaties uit de buurt van het station en de omliggende middelbare scholen. De wijkagenten zijn met de scholen in gesprek en er is via de scholen een waarschuwingsbrief verstuurd aan leerlingen en hun ouders/verzorgers om duidelijk te maken dat er bij overlast bekeurd zal worden. Vanuit de scholen zijn leraren tijdens de pauzes zichtbaar aanwezig en er zijn door de scholen coaches ingezet om als extra ogen en oren te dienen.