Hertelling stemmen waterschapsverkiezingen afgerond

Hertelling stemmen waterschapsverkiezingen afgerond

De hertelling van de Rijswijkse stemmen voor de waterschapsverkiezingen zijn afgerond. De stemmen bij drie stembureaus werden op verzoek van het Centraal Stembureau opnieuw geteld, nadat er afwijkende resultaten werden opgemerkt bij twee politici.

Stemmen bij verkeerde kandidaat
Bij de drie stemlocaties zou de hoeveelheid voorkeursstemmen van twee verkiesbare politici van de BoerBurgerBeweging (BBB) afwijken ten opzichte van de andere stembureaus in de gemeente. Het vermoeden bestond daardoor dat voorkeursstemmen voor de Rijswijkse politicus Marc Weterings per abuis bij Robert Tieman waren opgeteld.

Hertelling
Bij de hertelling bleek het vermoeden juist te zijn. Hoewel het aantal stemmen voor de partijen correct waren, bleken inderdaad de voorkeursstemmen niet allemaal bij de juiste personen te zijn geteld.  Daardoor heeft lokaal politicus Marc Weterings geen 1.247, maar 1.409 voorkeursstemmen in Rijswijk ontvangen. De gecorrigeerde uitslagen zijn overgedragen aan het Centraal Stembureau.

Ontroerd
Lokaal politicus Marc Weterings kijkt positief naar het resultaat: “1.409 keer bedankt! 1.409 mensen alleen al in Rijswijk hebben hun vertrouwen gegeven door speciaal op mij te gaan stemmen en mij graag als hun volksvertegenwoordiger zien. Dat zie ik als een mijlpaal in mijn leven. Ik ben daar best door ontroerd.”

Verder laat Weterings weten dat donderdag 23 maart duidelijk zal worden of hij voldoende stemmen heeft behaald voor een plek in het algemeen bestuur van Hoogheemraad Delfland. “Met alle passie en liefde voor het vak ga ik – indien gekozen – mij keihard inzetten voor al deze mensen.”