Rijswijk krijgt een digitale uitagenda

Rijswijk krijgt een digitale uitagenda

Verschillende gemeenten in de regio hebben een plek waar evenementen en uitjes in hun stad verzameld worden op een website. Rijswijk gaat zo’n uitagenda nu ook krijgen waarin culturele, sportieve of maatschappelijke evenementen verzameld gaan worden.

Mooie evenementen bundelen
De politieke partijen CDA en Wij. Rijswijk diende hiervoor een verzoek in tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 maart. ““Rijswijk heeft vele mooie evenementen waar we trots op mogen zijn” geeft Geleijnse aan. “Met de uitagenda hopen we de zichtbaarheid van de evenementen te vergroten. Het is de bedoeling dat Rijswijkers met één klik op de knop kunnen bekijken of ze in het weekend naar de sterrenwacht bij de Planetenflats kunnen gaan, de kinderen mee laten doen aan een voetbaltoernooitje op het Cruyff Court in de Muziekbuurt of dat ze zelf een leuke tentoonstelling bezoeken in galerie Arti-Shock in Oud Rijswijk” aldus Simon Geleijnse van CDA Rijswijk.

Event aanmelden voor agenda
Het is ook mogelijk of een evenement of actie aan te melden voor de uitagenda. “Zo kunnen bewoners organisaties, verenigingen of clubs hun evenementen onder de aandacht brengen” zo vult Danny van Dam van Wij. Rijswijk aan. “Op deze manier maken we alle evenementen zichtbaar die je normaal gesproken pas achteraf in de krant of social media ziet.”

De uitagenda is als het aan de initiatiefnemers ligt voor de zomer op te zoeken op de website van de gemeente.