Aanleg Urban Waterbuffer in Klapwijk gestart

Aanleg Urban Waterbuffer in Klapwijk gestart

Op donderdag 23 maart zijn de eerste werkzaamheden voor de aanleg van de Waterbuffer in Klapwijk gestart. Klapwijk is flink verzakt sinds de aanleg ruim 30 jaar geleden. Gemeente Pijnacker-Nootdorp wil daarom verdere verzakkingen tegengaan en kiest voor een innovatieve oplossing: de Urban Waterbuffer, een ondergrondse wateropslag.

De eerste schep is gezet
Wethouder Hanneke van de Gevel zette op donderdag 23 maart symbolisch de eerste schep in de grond. “Het veranderende klimaat vraagt om aanpassingen in onze woonomgeving. Het regent steeds vaker én heviger, dit water moeten we ergens op kunnen slaan. Dit is een mooie oplossing om het overtollige water op te slaan en in te zetten in momenten van droogte. Een mooie stap voor Klimaatbestendig Klapwijk, ik kijk uit naar het eindresultaat.”

Klaar in de zomer
De Waterbuffer komt in het Wijkpark, op het marktplein. Voor de aanleg van de Urban Waterbuffer heeft de gemeente de hulp ingeschakeld van het Delftse watertechnologie bedrijf Field Factors. Naar verwachting is de Urban Waterbuffer in de zomer klaar. De aanleg van de Waterbuffer is onderdeel van Klimaatbestendig Klapwijk.

Wil je meer informatie over de Waterbuffer en Klimaatbestendig Klapwijk? Neem dan een kijkje op de website.