Burgemeester Huri Sahin reikt Rijswijkse Erespeld uit aan initiatiefnemer Rijswijks Pracht

Burgemeester Huri Sahin reikt Rijswijkse Erespeld uit aan initiatiefnemer Rijswijks Pracht

Tijdens de openingsvoorstelling van Rijswijks Pracht heeft burgemeester Huri Sahin op zaterdag 25 maart de Erespeld van de gemeente Rijswijk uitgereikt aan initiatiefnemer Frits Brouwers.

Rijswijks Pracht
Frits Brouwers is de initiatiefnemer van Rijswijks Pracht, een kleinschalig theaterfestival voor en door enthousiaste Rijswijkers. Op zaterdag 25 maart was de 10de editie van dit kleinschalige theaterfestival. Rijswijks Pracht is bedacht als een kans voor jonge theatermakers, gevestigde groepen, talentvolle kunstenaars en debuterende komieken om op te treden voor een klein publiek. Er wordt opgetreden in ongewone locaties, zoals een winkel, een kelder, thuis, in een klein theaterzaaltje of in een school. Inmiddels is dit kleinschalige festival voor cultuurliefhebbers uitgegroeid tot een begrip in Rijswijk.

Erespeld
De gemeente Rijswijk kent sinds 2015 een gemeentelijke Erespeld. Deze Erespeld wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid uitgereikt aan inwoners die zich langdurig hebben ingezet voor de Rijswijkse gemeenschap of die een bijzondere prestatie hebben verricht voor de Rijswijkse gemeenschap.