Repair Café Pijnacker weer geopend op zaterdag 1 april

Repair Café Pijnacker weer geopend op zaterdag 1 april

Het is bijna weer de eerste zaterdag van de maand en dat betekent dat het Repair Café in Pijnacker open is. Mocht je thuis in de kelder nog iets te repareren hebben, kom dan op zaterdag 1 april langs bij het Repair Café.

Gezellig repareren
Repair Café Pijnacker is een stichting gericht op mensen de mogelijkheid geven hun versleten en kapotte spullen te repareren. Ook brengen ze zo de mensen, bezoekers en vrijwilligers, samen voor gezellige ochtenden. Hun vestiging heeft een ruim arsenaal aan gereedschap, waar onder andere echt professioneel spul tussen zit, iets wat mogelijk is gemaakt door hun sponsors. Denk bijvoorbeeld aan een slijpmachine, verschillende naaimachines en zelfs een 3D-printer met computer. Natuurlijk beschikken zij ook over de “standaard” gereedschappen. Kortom: welk object je ook een tweede leven wilt geven, met hun gereedschappen kan het gedaan worden. Ook zijn er altijd fijne dingen aanwezig, zoals vriendelijke hulp en koffie en thee.

Het café
In 2014 is het Repair Café Pijnacker opgericht. Zij bestonden hierna vijf jaar lang in een leeg klaslokaal. Daarna hebben zij onderdak gevonden in De Schakelaar, iets dichter bij hartje Pijnacker. Dertig vrijwilligers, waaronder ervaren reparatiedeskundigen, onderhouden de stichting met enthousiasme. Zij zorgen ervoor dat iedereen welkom en bedreven is om hun spullen te repareren. Mensen kunnen met alles terecht: keukenapparaten, computers, mobieltjes, gereedschappen, fietsen, kleding, lampen en nog veel meer. De stichting bestaat niet alleen in Pijnacker. Het tegendeel zelfs: meer dan 2400 Repair Cafés bestaan over de hele wereld, voornamelijk in Europa.

De Schakelaar
Zaterdag 1 april is Repair Café Pijnacker geopend. Je bent dan van 09:30 tot 12:00 uur van harte welkom in De Schakelaar.

Locatie:
De Schakelaar
Meester Doctor van Den Helmlaan 51, 2641 DG Pijnacker