[VIDEO] Aandacht voor hulp bij financiële zorgen tijdens Week van het Geld

[VIDEO] Aandacht voor hulp bij financiële zorgen tijdens Week van het Geld

Woensdag 29 maart werd in Pijnacker-Nootdorp op de markten aandacht gegeven voor de Week van het Geld. Wethouder Marieke van Bijnen legt uit wat deze week inhoudt en wat de gemeente voor haar inwoners kan betekenen.

Niet iedereen evenveel te besteden
Tijdens de Week van het Geld wordt aandacht gevraagd voor het feit dat niet iedereen evenveel geld te besteden heeft, maar dat er tal van hulpmogelijkheden zijn. In Pijnacker-Nootdorp organiseert de gemeente in samenwerking met diverse maatschappelijke (hulp)organisatie trainingen, workshops en geven advies aan inwoners en ondernemers die dat nodig hebben.

Wethouder Marieke van Bijnen roept mensen dan ook op “om niet te lang te blijven rondlopen met vragen over geldzorgen. Neem alsjeblieft contact op. Neem contact op met één van onze partners. Er is informatie beschikbaar en we kunnen meedenken, dus schroom niet om hulp te vragen.”

Activiteiten
Gedurende de week zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij mensen tips en advies krijgen over financiën en het besparen van geld. Ga naar de website van sbjsamensterk.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

Website
De gemeente en de maatschappelijke organisaties hebben naar aanleiding van de actieweek een website gelanceerd, waarin meer informatie staat over alle regelingen, advies en hulpmiddelen die in Pijnacker-Nootdorp voor handen zijn.

De website is te bezoeken via vragenovergeld.nl