[VIDEO] Tandartspraktijk Voorburg organiseert voor derde jaar project Eerlijke Glimlach

[VIDEO] Tandartspraktijk Voorburg organiseert voor derde jaar project Eerlijke Glimlach

Voor de derde jaar op rij organiseren tandartsen Mahdi Khalilzada en Yeganeh Hassanzadeh van Tandartspraktijk Voorburg het project Eerlijke Glimlach. Bij het project worden mensen geholpen die het eigenlijk niet kunnen veroorloven om naar de tandarts te gaan.

Kiespijn moet niet onderschat worden
Vier zondagen lang geven de tandartsen mensen een gratis behandeling. Deze groep mensen kunnen een bezoekje aan de tandarts vaak niet betalen en lopen daarom lange tijd met pijn rond. “Het is belangrijk, omdat deze doelgroep anders een beetje vergeten wordt”, legt Yeganeh uit. “Kiespijn moet niet onderschat worden. Kiespijn kan hele erge gevolgen hebben.”

Politieke verantwoordelijkheid
“Ik ben tandarts geworden om zorg te kunnen verlenen en ik word er heel blij van als iemand eindelijk pijnvrij is”, voegt Mahdi eraan toe. Hij vindt dat de politiek daarin ook een rol moet spelen. In 2006 werd de tandartszorg uit de basisverzekering gehaald. “Hoezo kan iemand bij klachten wel naar de huisarts, maar niet naar de tandarts?”

Succesvol project
Dat het een groot probleem is, blijkt ook wel uit het succes van project Eerlijke Glimlach. Zo reizen mensen soms vanuit de andere kant van het land voor een gratis behandeling. “We krijgen het hele jaar door aanvragen, dus we hebben eigenlijk altijd een wachtlijst”, legt Yeganeg uit. “Zodra het kan, bieden we het weer aan en dan doen we het weer. En daarom blijven we het ook doen, omdat de vraag gewoon heel hoog is.”

Daaraan voegt de tandarts toe: “Ze hebben net zo veel recht op tandzorg als ieder mens, daarom vinden wij ook dat zij een eerlijke kans moeten krijgen. Dat is ook eigenlijk waar onze naam voor het project vandaan komt: een eerlijke glimlach voor iedereen.”

Aanmelden
Het project vindt plaats op vier zondagen. Mensen kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met Tandartspraktijk Voorburg door de mailen naar info@tpvoorburg.nl en in het onderwerp ‘project Eerlijke Glimlach’ te vermelden.