Wethouder Bianca Bremer opent Molenseizoen bij molen De Vlieger in Voorburg

Wethouder Bianca Bremer opent Molenseizoen bij molen De Vlieger in Voorburg

Op zaterdag 1 april heeft wethouder Bianca Bremer bij molen De Vlieger in Voorburg het molenseizoen geopend. Dit deed de wethouder door het lichten van de vang, de rem van de molen. Daarna heeft een van de vrijwilligers de wethouder een rondleiding door de molen gegeven. Ook kreeg wethouder Bianca Bremer het jubileumboek over Molen de Vlieger overhandigd.

Rondleiding
Tot 1 november kan iedereen op iedere woensdag- en zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur door vrijwilligers door de molen worden rondgeleid. Voor groepen is het na afspraak mogelijk om ook buiten die uren de molen te bezoeken. Buitenlandse bezoekers kunnen als zij dat willen een rondleiding in het Engels krijgen. Een bezoek aan Molen De Vlieger kost slechts € 3,- voor een volwassene en € 1,- voor een kind.

Molen De Vlieger
Molen De Vlieger is 402 jaar oud en daarmee een van de oudste poldermolens in Nederland. De Vlieger herbergt een museum, waarin informatie wordt gegeven over de geschiedenis van de windmolen, de verschillende typen molens en het leven en werk van de molenaar. Naast de molen is een molentuin, waarin ondermeer Oudhollandse groenten worden gekweekt.