Fietsverkeersexamen officieel van start voor 553 Rijswijkse basisschoolleerlingen

Fietsverkeersexamen officieel van start voor 553 Rijswijkse basisschoolleerlingen

Voor 290 Rijswijkse basisschoolleerlingen uit groep 7 was dinsdag 4 april een spannende dag. Op deze dag hebben zij deelgenomen aan het fietsverkeersexamen 2023. Met het fietsverkeersexamen doen zij meer ervaring op in het verkeer. Wethouder Armand van de Laar was ook aanwezig bij het fietsverkeersexamen in Rijswijk en gaf het startsein voor de eerste dag. In totaal doen er 553 basisschoolleerlingen uit Rijswijk mee aan het fietsverkeersexamen. Op donderdag 13 april leggen de 263 andere basisschoolleerlingen het fietsverkeersexamen af.

Route Gewijzigd
Vanwege de vernieuwde inrichting van het Bogaardplein,  is het begin- en eindpunt van de “Bogaardroute” gewijzigd. Vanaf dit jaar wordt er gestart vanaf Wijkcentrum Stervoorde van Stg. Welzijn Rijswijk. Voor donderdag 13 april blijft het vertrekpunt van de “Schouwburgroute” ongewijzigd.

Dinsdag en donderdag
Op dinsdag 4 april deden 290 leerlingen van de basisscholen De Petrusschool, CBS Melodie, Steenvoorde School, De Akker, KC Buitenrijck, De Piramide, Het Kristal en De Voorde mee aan het fietsverkeersexamen. Op donderdag 13 april leggen 263 leerlingen van de basisscholen ’t Prisma, OBS Nicolaas Beets, Mariaschool, BS Kronenburgh, KC Snijdersschool, Prins Mauritsschool en G. Bomansschool het fietsverkeersexamen af vanaf de Rijswijkse Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan.

Van start met een goedgekeurde fiets
Jaarlijks organiseert de gemeente Rijswijk het verkeersexamen voor basisschoolleerlingen uit groep 7 in Rijswijk. Het organiseren van het verkeersexamen doet de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Haaglanden Beweegt en allemaal vrijwilligers. Alle leerlingen gaan van start met een goedgekeurde fiets. Zij leggen op de fiets een route af door Rijswijk. Langs de route bekijken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden.

Laten zien dat je veilig kunt fietsen in het verkeer
Wethouder Armand van de Laar: “Veel leerlingen gaan zodra de basisschool erop zit op de fiets naar hun middelbare school. Daarom is het belangrijk dat leerlingen voor die tijd leren hoe zij zo veilig mogelijk kunnen fietsen in het verkeer. De voorbereiding op en het fietsverkeersexamen zelf legt hiervoor een goede basis. De leerlingen hebben de afgelopen weken de route goed geoefend en laten vandaag of volgende week donderdag zien of ze op een veilige manier kunnen deelnemen aan het verkeer. Een spannende dag dus voor de 553 leerlingen, ik wens iedereen veel succes!”