Eerste bewoners nemen intrek op flexwoonlocatie Hof van Elsenburg in Rijswijk

Eerste bewoners nemen intrek op flexwoonlocatie Hof van Elsenburg in Rijswijk

In begin april is een gezin met zes kinderen als eerste op flexwoonlocatie Hof van Elsenburg komen wonen. Sinds de komst van het gezin komen er elke dag nieuwe mensen bij op de flexwoonlocatie Hof van Elsenburg aan de Lange Kleiweg in Rijswijk.

Verschillende bewoners
De nieuwe bewoners van flexwoonlocatie Hof van Elsenburg bestaan voorlopig nog vooral uit statushouders die aan de gemeente Rijswijk zijn toegewezen. Al snel zullen deze nieuwe Rijswijkers gezelschap krijgen van spoedzoekers, waaronder ook studenten en starters. De belangstelling vanuit deze groep is groot.  De verwachting is dan ook dat alle 67 flexwoningen zullen dan ook snel zijn verhuurd, is de verwachting.

Druk op woningmarkt verlichten
Hof van Elsenburg is de eerste flexwoonlocatie in Rijswijk. Het is gevestigd op het terrein waar voorheen het asielzoekerscentrum zat. Toen dat werd gesloten, kwamen de gemeente Rijswijk, woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes overeen om de woonunits tijdelijk te gebruiken om de druk op de woningmarkt te verlichten.

Eind 2024
De units zijn opgeknapt en worden tot eind 2024 verhuurd. Bewoners kunnen vanuit Hof van Elsenburg zoeken naar een reguliere huurwoning. Indien nodig verhuizen ze eind 2024 naar een nieuwe flexwoonlocatie in Rijswijk. Die is nog in voorbereiding.

Zelfstandige woonunits en kamers
De woonunits op Hof van Elsenburg zijn gemiddeld zo’n 70 m2 groot en bestaan uit een woonkamer met keuken, 3 of 4 slaapkamers en een douche en wc. Gezinnen en stellen krijgen een eigen woonunit. Mensen die alleen wonen, komen in aanmerking voor een slaapkamer in een woonunit. Zij delen de woonkamer/keuken, douche en wc met maximaal twee andere personen.

De huurprijzen variëren van € 230,42 kale huur voor een kamer tot € 624,50 kale huur voor een zelfstandige woonunit. Daar komen nog servicekosten en energiekosten bij. Huurders in een zelfstandige woonunit komen met deze huurprijzen in aanmerking voor huurtoeslag. Rijswijk Wonen is verantwoordelijk voor het beheer en verhuur van de flexwoningen op Hof van Elsenburg. De verhuur wordt uitgevoerd door Wolf Huisvestingsgroep.

Wil je meer weten over de verhuur van flexwoonlocatie Hof van Elsenburg? Neem dan een kijkje op de website van flexwonenrijswijk.