[VIDEO] Bouwproject Buitenpoort Parkrijk in RijswijkBuiten gestart

[VIDEO] Bouwproject Buitenpoort Parkrijk in RijswijkBuiten gestart

Op donderdag 6 april was de feestelijke start van bouwproject Buitenpoort in Parkrijk. Wethouders Gijs van Malsen en Armand van de Laar gaven op de bouwplaats het startsein. In het Rijswijkse project komen 144 duurzame appartementen in het middenhuursegment, verdeeld over drie gebouwen. Hierbij zitten ook een zorggebouw waar Stichting Cardia zorg zal verlenen in een beschutte woonomgeving, en een seniorencomplex.

Wonen (met zorg)
In Buitenpoort Parkrijk is zorg en wonen straks op enkele meters afstand van elkaar te vinden. In het project komen drie appartementengebouwen met in totaal 144 appartementen: een gebouw met appartementen in het middenhuursegment, een zorggebouw waar Stichting Cardia zorg zal verlenen in een beschutte woonomgeving, en een seniorencomplex. Mochten de bewoners van dit seniorencomplex in de toekomst te maken krijgen met een zorgbehoefte, dan zijn de appartementen geschikt om eventuele (thuis-)zorg op afroep te ontvangen vanuit het zorggebouw.

Henriëtte Bertels, bestuurder van Cardia: “Nederland heeft vanwege de vergrijzing te maken met een grote uitdaging. Het tekort aan zorgwoningen voor onder andere mensen met dementie, neemt snel toe. Dit maakt de bouw van nieuwe zorglocaties urgent, ook in Rijswijk. Met de bouw van onze nieuwe locatie, die ‘Hof van Kerstanje’ gaat heten, voorzien we in de behoefte aan ouderenzorg in RijswijkBuiten. Dick Boelen, directeur bij Dura Vermeer: “Wij zijn trots dat we met de realisatie van Buitenpoort Parkrijk voorzieningen toevoegen aan de wijk gericht op senioren en andere wijkbewoners met of zonder een zorgbehoefte. Een mooie toevoeging aan de grote duurzame gebiedsontwikkeling in RijswijkBuiten.”

Op de toekomst voorbereid
Buitenpoort wordt gebouwd in deelgebied Parkrijk, gelegen in de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten. Met de centrale ligging is het project aantrekkelijk voor uiteenlopende doelgroepen: van starters tot senioren, met of zonder zorgbehoefte. Het Wilhelminapark ligt voor deze bewoners straks om de hoek en ook andere wijkvoorzieningen, zoals een supermarkt, bevinden zich in de buurt. Daarnaast wordt de woonzorglocatie van Cardia straks een centraal zorgpunt in de wijk. Op deze manier kan gerichte thuiszorg geboden worden aan de wijkbewoners van Parkrijk.

 “Ik ben heel blij met de komst van deze nieuwe zorglocatie, juist hier in Rijswijk, waar een groeiende behoefte is aan ouderenwoningen, gecombineerd met zorg”, aldus wethouder Gijs van Malsen. “Extra mooi is dat deze nieuwe zorglocatie in RijswijkBuiten komt. Daarmee slaan we spreekwoordelijk twee vliegen in één klap: de (senioren) wijkbewoners in deze nieuwbouwwijk, hebben natuurlijk ook zorgvoorzieningen nodig. De woonzorglocatie van Cardia wordt straks een centraal zorgpunt in de wijk, van waaruit ook thuiszorg geboden kan worden aan wijkbewoners van Parkrijk.”

De planning
Als alles volgens planning verloopt, wordt de zorg locatie in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. De woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. Inschrijven voor de appartementen is op dit moment nog niet mogelijk. Via de nieuwsbrief van RijswijkBuiten kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Geïnteresseerden voor de woonzorglocatie Hof van Kerstanje kunnen zich aanmelden via de website van Cardia.