Burgemeester geeft 39 mensen de Nederlandse nationaliteit

Burgemeester geeft 39 mensen de Nederlandse nationaliteit

Woensdag hebben 39 mensen de Nederlandse nationaliteit gekregen na een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis van Pijnacker. In totaal werden 12 kinderen en 27 volwassenen naast Nederlander ook inwoner van Pijnacker-Nootdorp. De aanwezigen van de ceremonie komen oorspronkelijk uit: India, Syrië, Verenigde Staten, China, Taiwan, Iran, Servië, Polen, de voormalige Sovjet-Unie en Brazilië.

Toespraak van de burgemeester
Burgemeester Lugthart legde sprak de inwoners toe: “U bent straks niet alleen Nederlander, maar ook inwoner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik hoop dat u met veel plezier in onze gemeente woont en dat u zich hier thuis voelt.” Lugthart vertelde over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Met de Nederlandse nationaliteit mogen de nieuwe Nederlanders stemmen, politiek actief zijn, wonen en werken in Europese landen en hulp vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.

Verkrijgen Nederlanderschap
De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel in het proces om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De ceremonie eindigde met de uitreiking van het document waarop staat dat ze het Nederlandschap hebben verkregen, zodat ze een paspoort of identiteitskaart kunnen aanvragen. De genodigden gingen na de ceremonie huiswaarts met een mooie bos bloemen en de Nederlandse vlag.